Tohtoročné jesenné a zimné módne trendy urobia radosť naozaj každému. Dôvod je jednoduchý. Kľúčom je nositeľnosť, a tiež prechod niektorých trendov, ktoré poznáme a milujeme, do sviežich štýlov na túto zimu. Povieme asi iba toľko … poďme recyklovať a znovu nosiť obľúbené klasické oblečenie.

Ako sme načrtli, hlavnou témou AW23 je nositeľnosť. Tohtoročné jesenné a zimné módne trendy sú takisto o udržateľnosti, móde a pohodlnosti. Pravidlo „menej je viac sa prejavuje aj v základoch šatníka, teda oblečenia, ktoré vydrží bez ohľadu na sezónu. Ak chcete doplniť svoj šatník o to podstatné na jeseň a zimu, potom nemôžete urobiť chybu s kúskami, ktoré si ideme trochu rozobrať. Ak uvažujete o jesenných a zimných módnych trendoch, máme pre vás hneď niekoľko návrhov.

1. Na scéne zostávajú legíny

Dobrou správou pre väčšinu žien je, že ich obľúbené legíny sú stále v móde a nesú sa v jesenných a zimných módnych trendoch 2023/2024. Legíny tejto sezóny zostávajú oblečením do fitka, ale ponúkajú aj oveľa viac – od štýlového streetwearu až po večerné rande. Doslova. Užite si ich nosenie s oversized úpletovými svetrami alebo kardigánmi. Alebo … čo tak ďalší vracajúci sa obľúbenec, rolák?

2. Béžová vo všetkých jej odtieňoch

Ako by povedala Vivienne Westwood: „Nakupujte menej. Vyberte si dobre. Nech to vydrží. Kvalita, nie kvantita.” Jesenné a zimné módne trendy 2023/2024 nám ukazujú cestu, ako začať nosiť nadčasové a klasické outfity. Globálna pandémia a hospodárska kríza jednoznačne signalizovali návrat k funkčnejšiemu a rafinovanejšiemu šatníku, ktorý ale nezaháňa príťažlivosťou. No a rad béžových odtieňov uvidíme predovšetkým ako základ na pozdvihnutie vrstvenia, bez ktorého sa ani toto obdobie nezaobíde.

S
M
L

Béžový oversize krátky trenčkot Harvey

Original price was: 51,90 €.Current price is: 29,90 €. s DPH

3. “Workwear” a široké ramená

Jeseň / zima 2023 / 2024 je sezónou obleku. Hoci sú nadčasové, štruktúrované ramenné vypchávky z 80. rokov sa zdajú byť naozaj veľkým návratom. V jednoduchosti, vyzerajú viac XXL ako kedykoľvek predtým. Nás si získali návrhy, ktoré predviedol Saint Laurent, Courrèges či Balenciaga. Pracovný odev s oversized sakom a výraznými vypchávkami podľa Saint Laurent alebo dvojdielny nohavicový kostým doplnený bielou košeľou, ako ste to mohli vidieť na prehliadke Gucci. Existuje niekoľko spôsobov, ako môžete “pánsky” oblek nosiť, a je to skutočne jeden z najdostupnejších a najnositeľnejších trendov tejto sezóny.

Jednoducho investujte do skvelého obleku – či už nohavicový, alebo sukňový – oba sú perfektné. Ak sa rozhodnete práve pre sukňový, nezabudnite staviť na kvalitné pančušky, ktoré vás zahrejú, ale zároveň zvýraznia vaše dokonalé krivky. No a, pozor, už dávno neplatí, že sako je potrebné kombinovať iba s lodičkami. Skúšali ste tenisky?

4. Maxi sukne a ich comeback

Hoci sme maxi sukne už na scéne videli, museli sme ich v našich trendoch zahrnúť. Sú ďalším ľahko nositeľným trendom, a to najmä v porovnaní s mini sukňami. Vyskúšajte napríklad džínové s oversized úpletom, bielou košeľou alebo skráteným trench coatom, ktorý podobne ako maxi sukňa, ostáva na trendy scéne aj túto jeseň.

5. Každodenné “essentials”

Napriek tomu, že po pandémii bola móda pomerne hlasná a viac výraznejšia, neskôr sme namiesto toho stavili na pohodlie a nadčasové kúsky. Či už sú to mikiny, klasické tielka, trench coaty alebo voľné džíny. Tieto spomenuté kúsky už pravdepodobne dávno máte vo svojom šatníku, a teda viete ľahko a rýchlo skombinovať praktický look do mesta, na kávu či stretnutie.

Ak sa vám náš dnešný článok páčil, nezabudnite navštíviť aj náš e-shop www.pinkmoon.sk, kde nájdete najnovšie módne kúsky. V kategórii BLOG zase radi poradíme, ako správne kombinovať jednotlivé kúsky a aké trendy vás čakajú v aktuálnej sezónne. Nájdete nás aj na Instagrame @pinkmoonfashion, kde nás môžete označovať vo vašich kreatívnych outfitoch.

Autor článku
Annamária Bilasová