Kto povedal, že komplety nemajú svoje miesto v letnom šatníku? Do veľkej miera k tomu prispela aj pandémia, vďaka ktorej sme domáce oblečenie premenili na, doslova, štýl. Z toho však vznikli aj rôzne viac elegantné komplety, ktoré sú pre nás, ženy, nesmierne praktické najmä v dňoch, kedy nevieme čo na seba alebo sa nám jednoducho nechce rozmýšľať čo s čím skombinovať. Sme aj my niekedy trošku lenivé, uznajme.

Komplety obstáli v skúške času, pretože si vyžadujú menej premýšľania a keď sú skombinované efektívne, vždy urobia dobrý dojem. Uľahčujú teda celý proces rozhodovania, šetria čas, ale to hlavné, vyzerajú skvele na každú príležitosť. Veď komu by sa chceli riešiť nejaké prezliekacie dilemy medzi vybavovačkami v meste?

Športová elegancia

Ak ešte nie ste úplne pripravené vystúpiť z „éry teplákov“, ale potrebujete trochu pozdvihnúť hru, a vrátiť sa tak do skutočného sveta, máme pre vás riešenie. Trend “athleisure streetwear” je o zaujatí vašej športovej stránky a so správnou teplákovou súpravou sa jej môžete plne oddať. Klasické biele tenisky, tričko šiltovka či bucket hat dokonale zavŕšia tento hravý look.

Na bicykel alebo do mesta

Štýlové cyklo šortky, bezšvové legíny či topy s pocitom druhej kože sa túto sezónu nosia v setoch! V meste dokážu vyvodiť pocit “smart casual”, no zároveň spraviť z home officu pohodlný a štýlový zážitok. Nezáleží na tom, aký je váš štýl, viete ich skombinovať na niekoľko spôsobov – s bielou pánskou košeľou, so sakom či mikinou. Veď čo môže byť lepšie ako vybehnúť v jednoduchých legínach a tope do fitka, do mesta, na kávu či zostať len tak doma?

Sukňa + top

Súpravy alebo komplety sú tu už desaťročia. 60. a 70. roky sú charakteristické živými farbami a vzormi, 80. roky boli zas o neónových farbách a geometrických tvaroch. Určite sa pamätáte aj teenagerské filmy 90. rokov, z ktorých poznáme najmä mini plisované sukne. No a či už je práve plisovaná, kvetinová, dvojfarebná, jednofarebná, mini či midi, nezáleží na tom, po akej sukni siahnete, nezabudnite ju ale doplniť ladiacim vrchom. Ak zrovna minimalizmus nie je vaša šálka kávy, výraznejší komplet môžete skombinovať s jednoduchými topánkami ako sú šľapky alebo biele tenisky. Keď pracujete s odvážnymi vzormi, je dôležité nechať ich zahviezdiť a nedovoliť ostatným kúskom oblečenia súperiť o pozornosť.

Elegantný šmrnc

Nohavice zladené spolu s topom, blúzkou alebo len so sakom je vždy elegantné, nadčasové a chic. Leto so sebou prináša aj zopár chladných dní, preto je vrchná vrstva v podobe kardigánu skvelou voľbou na viacero príležitostí. Vrstvenie tu predsa bolo, je a bude. Ak sa zároveň nebojíte nových vecí, choďte pokojne do crop topu či zvonových nohavíc so sexi rozparkom.

Hodváb trochu inak

Priamo na parížsky fashion week? Drahú večeru? Alebo ste na ceste z pláže? Hodváb v podobe nohavíc rovného strihu a košieľky doslova ovládol leto. Materiál, ktorý je na teplé dni ako stvorený. Keď rozmýšľate nad doplnkami, určite to nepreháňajte a nechajte komplet vyniknúť. Výborne sa hodí decentný slamený klobúk, shopper bag, elegantné jednofarebné šľapky či remienkové sandále.

Čo to kimono?

Kimono je v oblasti kompletov absolútnou jednotkou. Nielen, že vytvaruje krásny tvar, ale je to doslova záchrana života pri rýchlom prechode od bazéna na formálnu večeru. Viete si ho predstaviť napríklad s mokasínami, teniskami či vysokými sandálkami? Ak nie, vyskúšajte, budete milo prekvapené.
Autor článku
Annamária Bilasová