Dobre, podľa názvu asi usúdite, že nejde o nič prevratné. No prevratné je to, akými rôznymi  spôsobmi môžeme túto sezónu kabát, ako staple kúsok, povýšiť a kombinovať.

Počasie v tomto období je maximálne nepredvídateľné. Asi to cítite a vidíte aj vy. Tiež neviete, čo si ráno obliecť? Koľko vrstiev zvoliť? A či bude stačiť práve kabát, alebo siahnete po najhrubšej páperovej bunde, ktorú máte v šatníku? V každom prípade, elegancia, nadčasovosť a estrannosť dlhého kabátu sa len tak nezaprú. Je to skutočne kľúčový prvok zimnej sezóny a mal byť základom vašej zimnej kapsuly.

Kabátová klasika

Každú sezónu sa snažia módni návrhári priniesť na móla nové a inovatívne kúsky. Áno, o tom móda je. Veď predsa chceme vidieť nové nápady a kreácia, no nie? Navyše, preferencie zákazníkov sa menia, a tak módnym domom neostáva nič iné, ako sa prispôsobiť. Kabát vidíme v jeho najrôznejších podobách, strihoch či farebných kombináciách. Avšak, ten jeden ostáva (takmer) nezmenený. A to klasický čierny dlhý kabát. Znovu a znovu sa objavuje na módnych pódiách, uliciach i instagramových účtoch svetových influencerov. Symbolizuje štýl, eleganciu, sofistikovanosť a silu. Skúste to! Akonáhle si takýto kúsok oblečiete, cítite sa tak trochu “nezlomne”.

Nestarnúci TEDDY

Za tento objav vďačíme práve značke Max Mara. Príťažlivosť Teddy kabátu je veľmi ľahké pochopiť, pretože akonáhle teploty klesnú, mení sa na pohodlnú prikrývku siahajúcu od ramien po členky. Ikonický kúsok šatníka zostáva aj tento rok nenahraditeľnou klasikou, či už dvojradový, alebo klasický. Teddy coat predstavuje vrchol luxusu a je ideálny pre každú ženu, ktorá miluje minimalistický vzhľad a zároveň nadčasovosť. Teddy zabezpečí, že sa budete cítiť pohodlne počas celej celučičkej sezóny. Nech sa už túto zimu rozhodnete pre akýkoľvek kabát, niet pochýb, že vyniknete.

Zateplený trench coat

Trench coat je ideálny z viacerých dôvodov. Jeho univerzálna farba a klasický strih sa hodia na akúkoľvek príležitosť, od formálnej večere až po bežné denné nosenie. Je pravda, že trench coat sa svojou hrúbkou a výberom materiálu hodí skôr na jeseň či jar, my máme pre vás možnosť  obliecť si ho aj v zime. No dobre, keď zrovna aspoň trochu svieti slnko. Čo tak skúsiť ten kožený? Môžete ho kombinovať s takmer akýmkoľvek outfitom! S džínsami a svetrom, s večerným či pracovným oblečením.

Pončo!

V tomto roku sa v rôznych štýloch a textúrach objavuje aj (skoro zabudnuté) pončo. Tak teda vitaj späť na scéne! Od tradičných vlnených po odvážne nové dizajny s prvkami ako sú umelé kožušiny a netradičné zdobenia. Či už ste módny fanatik alebo niekto, kto má rád funkčnosť šatníka, pravdepodobne ste si všimli známu siluetu, ktorá zdobí najnovšie kolekcie a ulice. Tento kus vrchného oblečenia opäť našiel svoju pozornosť a prináša so sebou vintage vibe s modernými tónmi. Rozhodne sa pri stylingu nebojte experimentovať!

Ak sa vám náš dnešný článok páčil, nezabudnite navštíviť aj náš e-shop www.pinkmoon.sk, kde nájdete najnovšie módne kúsky. V kategórii BLOG zase radi poradíme, ako správne kombinovať jednotlivé kúsky a aké trendy vás čakajú v aktuálnej sezónne. Nájdete nás aj na Instagrame @pinkmoonfashion, kde nás môžete označovať vo vašich kreatívnych outfitoch.

Autor článku
Annamária Bilasová