A je to tu! Opäť čas letného cestovania, dní strávených pri mori či túlaním sa uličkami krásnych miest. S ním prichádza vždy obávané balenie! Buďme k sebe úprimné, balenie na dovolenku je vždy boj. Nikdy nevieme, či máme všetko a cestou nás napadne tak 30 ďalších vecí, ktoré sme si mali alebo mohli zbaliť. Kameň úrazu ale je, že nakoniec aj tak všetko z toho nevyužijeme.

Na leto sa tešíme najmä preto, pretože sa so svojimi outfitmi môžeme konečne parádne vyhrať. Pokiaľ ale ide o dovolenku a cestovanie, väčšinou chceme nosiť iba tie isté basic kúsky. Ako sa teda zbaliť efektívne bez toho, aby nám niečo chýbalo?

Vždy sa snažte si svoje outfity naplánovať. Rozmýšľajte nad situáciami, ktoré vás na dovolenke čakajú a podľa toho sa snažte outfity prispôsobiť. Takisto sa zamyslite nad farebnými kombináciami a vyberte si napríklad 2-3 základné farby, na ktorých svoje outfity postavíte. Nezabudnite, že balenie postavené na outfitoch (zasvätený tip) vás nielen ochráni pred nadmerným množstvom zbalených vecí, ale ušetrí vám aj cenné hodiny, ktoré by ste mohli stráviť na pláži.

Plavky

Odporúčame začať s kľúčovými základnými prvkami ako sú plavky. Či už ide o spontánne kúpanie sa v bazéne alebo popoludnie strávené v plážovom bare, tento kúsok by mal zároveň slúžiť ako top. Takto zabijete dve muchy jednou ranou. Biela košeľa či štýlový prehoz zrazu premení aj plavky na oblečenie vhodné do reštaurácie.

Košeľa

Áno, spomíname ju takmer v každom článku, no ako si pomôcť, keď je to tak univerzálny a ľahko kombinovateľný kúsok? Cez deň ju využijete ako prehoz na plavky a večer z nej môžete vykúzliť skvelý outfit napríklad spolu s mini sukňou, štýlovými kraťasmi či zakryť ňou saténové šaty. Nič nepokazíte klasickou bavlnenou, no keďže témou je letná dovolenka, materiály ako ľan vám zaručia, že sa budete cítiť vždy pohodlne. A pozor, nemusí byť reč iba o bielej. Je predsa leto, tak sa nebojte vyblázniť a zbaľte si aspoň 2-3 kúsky.

Maxi šaty

Mať (ideálne) dvojo šiat je užitočné najmä preto, pretože pôsobia ako kompletný look a nepotrebujú nič iné. Maximálne, ak chcete, môžete cez ne prehodiť košeľu. Či už sa rozhodnete pre maxi šaty, alebo sukňu, ubezpečte sa, že sú vyrobené napríklad z ľanu či hodvábu / viskózy, ktoré sú priedušnejšie a menej náročné na údržbu a balenie.

S
M
L

Béžové saténové šaty Chantalle

Original price was: 39,90 €.Current price is: 15,90 €. s DPH

Dlhé nohavice

Dlhé voľné nohavice z priedušného materiálu sa výborne hodia na chladnejšie večery strávené prechádzaním sa. Práve béžová farba je skvelou letnou voľbou! Siahnite po nohaviciach s vyšším pásom, aby vám predĺžili nohy a vytvorili krásne ploché bruško.

Sety

Letné komplety sú trendom, o ktorom musíte vedieť. V poslednom období sú na veľkom vzostupe, a to oprávnene. Sú maximálne praktické, vyzerajú efektne a harmonicky, no zároveň sa dajú nosiť aj osobitne v kombinácií s úplne inými kúskami z vašej letnej dovolenkovej kapsuly. Ideálne nielen na cestu, ale aj spanie na lehátku či chladenie sa v izbe počas horúčav.

Šľapky / sandále

Obuv je pravdepodobne jedným z najťažších rozhodnutí pri balení. Ak sa obmedzujete na jeden pár topánok, vyberajte múdro. Pohodlné sandále sú kľúčové na každodenné nosenie. Vyberte si z farieb ako je čierna, karamelová a krémová, aby ste ich vedeli čo najľahšie skombinovať.

36
37
38
39
40
41

Béžové sandále Daffny

Original price was: 26,90 €.Current price is: 18,90 €. s DPH
36
37
38
39
40
41

Hnedé šľapky Serah

Original price was: 19,90 €.Current price is: 11,90 €. s DPH

Sandále na podpätku

Šanca ukázať štíhle opálené nohy alebo keď neviete, či so svojím drahým, alebo kamoškami nezavítate do nejakej luxusnej reštaurácie na večeru.

Doplnky

Čo sa týka doplnkov, aj u nás sme fanúšikmi praktických tašiek. Dôležitá je dostatočne veľká taška, ak sa chystáte ku bazénu alebo na pláž, a ktorá sa hodí k väčšine vašich outfitov. Nezabudnite ani na univerzálnu večernú kabelku, ktorá pozdvihne váš večerný look. Čo sa týka slnečných okuliarov, odporúčame si priniesť maximálne 2 páry – jeden z nich môže predstavovať klasický štýl a druhý môže byť o niečo výraznejším kúskom, ktorý dodá outfitu šmrnc.

Ak sa vám náš dnešný článok páčil, nezabudnite navštíviť aj náš e-shop www.pinkmoon.sk, kde nájdete najnovšie módne kúsky. V kategórii BLOG zase radi poradíme, ako správne kombinovať jednotlivé kúsky a aké trendy vás čakajú v aktuálnej sezónne. Nájdete nás aj na Instagrame @pinkmoonfashion, kde nás môžete označovať vo vašich kreatívnych outfitoch.

Autor článku
Annamária Bilasová