Všetky ju milujeme. Nadčasová a dokonale hodiaca sa takmer ku každému outfitu. Taká je klasická kožená bunda, ktorú keď ešte nemáte vo svojom šatníku, dopúšťate sa vážneho módneho priestupku.

Za posledné roky sme koženú bundu videli v rôznych strihových či farebných prevedeniach – od oversize strihov, so strapcami, vybíjané, crop … a takto by sme mohli pokračovať. S každou sezónou sa ale spôsob, akým kožené bundy nosíme, mení. Pravdou však ostáva, že tento milovaný kúsok, či už z umelej, alebo pravej kože, je “štýlovkou”, ktorá pozdvihne basic aj elegantnejšie oblečenie.

Na našom e-shope ich takisto zopár nájdete, a preto sme sa rozhodli, že vám dáme zopár rád ako ju nosiť či kombinovať, aby váš outfit nebol … ako to povedať … nudný.

All black look = klasika, ktorá nesklame

Na prvé počutie sa môže zdať výraz “all black” nudný. Ale buďme k sebe úprimné. Čierna bola, je a vždy bude “in” a sexy. Skombinovať môžete čiernu koženú bundu s koženými nohavicami, širokými nohavicami, sukňou, čižmami alebo teniskami. No a keďže rady na seba hodíme iba mikinu či tepláky, pre pohodlný ležérny look môžete koženú bundu navrstviť aj na oversize mikinu či teplákovú súpravu. Pohodlná víkendová vychádzka môže začať.

Nebojte sa ani oversize košele, svetru, saka, minisukne alebo šiat. To všetko sú kúsky, ktoré pôsobia šik a jemne sexi.

Zakomponujte farby!

Sme zvyknuté na štandardné čierne kožené bundy, ale ako alternatívu milujeme hnedú. Určite ste si všimli, že kožené bundy nájdeme v rôznych farbách a prevedeniach. Žiarivo červená, hnedá, khaki alebo dokonca aj biela možnosť môže byť naozaj pútavým prízvukom. Nechajte kožu zažiariť!

Svoj outfit doplňte o mäkšie textúry

Bojíte sa, aby ste v koži nevyzerali “príliš”? Možno ste si zadovážili odvážnejší kúsok alebo sa bojíte, že bude pôsobiť až príliš mohutne a mužsky? Máme pre vás ďalší stylingový tip. Ak chcete vyvážiť “”Matrixovosť” koženej bundy, skúste pridať mäkkú textúru. Záchranou môže byť kašmír (napríklad kašmírová čiapka) alebo šiltovka. Tak doprajete drsnej bunde prístupnejšiu atmosféru.

Sofistikovanosť? Čo tak kožené sako?

Zamýšľate sa, ako posunúť svoj kožený kúsok na úplne inú úroveň? Koža je vo svojej podstate húževnatý a drsný materiál, vďaka čomu sa jej nosenie môže preniesť do viac elegantného looku. A to v podobe kúsku, akým je napríklad elegantné kožené sako s gombíkmi. Nečakané, no cool. Doplňte už len voľné nohavice, mokasíny a kašmírový sveter s jemným výstrihom a budete vyzerať, akoby ste naháňali novú Chanelku.

Ak sa vám náš dnešný článok páčil, nezabudnite navštíviť aj náš e-shop www.pinkmoon.sk, kde nájdete najnovšie módne kúsky. V kategórii BLOG zase radi poradíme, ako správne kombinovať jednotlivé kúsky a aké trendy vás čakajú v aktuálnej sezónne. Nájdete nás aj na Instagrame @pinkmoonfashion, kde nás môžete označovať vo vašich kreatívnych outfitoch.

Autor článku
Annamária Bilasová