Vitajte, milé dámy!

Ako zvládate jesenné obdobie? Chytá vás jesenná depresia alebo si, naopak, užívate ešte pomerne hrejivé slnko? Na našom blogu nájdete článok o jesennej kapsule, ktorá je nadčasová, jednoduchá a ľahko kombinovateľná. Ak si predsa len takýto outfit chcete oživiť, dnešný článok je pre vás. Od toho tu sú doplnky, ktoré dokážu každému outfitu pridať štipku šmrncu. A po čom inom na jeseň siahnuť, ak nie po správnej pokrývke hlavy? Stačí vedieť, ako klobúk nosiť a najmä, aký si vybrať.

Tak teda nalaďte sa na oddychové čítanie, a ideme na to!

Pár všeobecných rád

Aj pri výbere klobúkov by sme sa mali držať pár základných pravidiel. To, ako nosiť klobúk, závisí aj od výšky či typu postavy. Ak patríte skôr k nižším postavám, ktoré majú len zopár centimetrov a útle telíčka, mali by ste radšej zvoliť menšie modely. Ak ste vysokí, vyberte si kratší a plochší typ klobúka. No a v prípade, že disponujete plus size postavou a širšími bokmi, tak neváhajte siahnuť po obrovských klobúkoch. Tie totiž skvele vybalansujú postavu a opticky budete pôsobiť symetricky.

Klasika

Klobúky jednoducho patria k jeseni. Správny klobúk dodá trochu nenútenej elegancie, zakryje poletujúce vlasy (veď to poznáme, ak zrovna zafúka) alebo vyrieši “bad hair day”. Klobúk ale mnohým ženám príde stále ako niečo nezvyčajné a boja sa ho nosiť. Chápeme, že nabrať odvahu je niekedy náročné, ale v tomto prípade by ste všetky obavy mali zahodiť. Zo začiatku siahajte skôr po menších a menej extravagantných kúskoch.

Čo sa týka stylingu, klobúkom môžete doplniť elegantný outfit, napríklad klasický kabát, či oversize sveter, široké džíny a tenisky. Takže ak zatiaľ ešte žiadny klobúk nevlastníte, napravte to. No aj tu pozor, pretože nie je klobúk ako klobúk. Najlepšie sa správajú tie z vlny.

Tip na klobúky

Bucket hat

Nebudeme si klamať, tento trend sa nám, veru, páči. Okaay, bucket hat buď milujete, alebo nenávidíte. My sme rozhodne tím č.1 a baví nás! Je to trochu niečo iné ako klasický klobúk, možno viac odvážnejší, no s klasickými kúskami nič nenositeľné. Bucket hat bol na prvých priečkach trendov najmä v 90. rokoch a okrem toho, že ho nájdete v rôznych prevedeniach, má aj praktické a “technické” využitie. Široký výber farieb i tvarov sadne každému typu hlavy a tváre. Takže výhovorky ako „nemám na to tvár/vlasy/hlavu“ sú už bezpredmetné.

Ak preferujete skôr pohodlné oblečenie, mom džínsy, voľné nohavice, oversize svetre či tenisky, práve bucket hats sú pre vás ako stvorené. Dokážu byť však aj sofistikované a elegantné. Navyše, obstojí v každom ročnom období.

Tip na bucket hat

Stará známa “šiltovka”

A na záver trochu športového moodu. Alebo nie až tak športového? Šiltovky sme mnohé nosili už odmalička. Teda hlavne na školské turistiky alebo na dovolenke, aby sme nedostali úpal. Šiltovky zažívajú veľký boom a, ako inak, my ich milujeme. Najlepšie na tom je, že si ju môžete dať do fitka alebo do mesta k niečomu viac elegantnejšiemu. Navyše, v šatníku vám vydrží niekoľko sezón, pretože z módy len tak nevyjde. Pri výbere nie je ani tak rozhodujúci typ šiltovky, ale skôr materiál, farba a spôsob nosenia. Už ale rozhodne neplatí, že šiltovky sú len pre športovcov. Vedia pôsobiť žensky a sexi.

Tip na šiltovky

A čo vy? Nosíte klobúky, šiltovky alebo je to pre vás stále odvážnejší kus doplnku?

Ak sa vám náš dnešný článok páčil, nezabudnite navštíviť aj náš e-shop www.pinkmoon.sk, kde nájdete najnovšie módne kúsky. V kategórii BLOG zase radi poradíme, ako správne kombinovať jednotlivé kúsky a aké trendy vás čakajú v aktuálnej sezónne. Nájdete nás aj na Instagrame @pinkmoonfashion, kde nás môžete označovať vo vašich kreatívnych outfitoch.

Autor článku
Annamária Bilasová