V minulom článku sme si napísali o tom, aké kúsky by nemali chýbať vo vašom jarnom kapsulovom šatníku (celý článok si môžete prečítať tu). Nepochybne tam patrí napríklad trench coat, dobre padnúce džíny, kožená bunda, sako, pásikavé tričko či biela košeľa. No a dnes bude reč práve o nej – stará známa klasika.

Teraz, keď tu máme konečne jar, je čas dať outfity do pohybu a vyhrať sa. Keďže biela košeľa je maximálne estranný must-have kúsok a dokáže vás previesť každou sezónou, jej styling môže byť o to viac zaujímavejší. Dnes vám ukážeme naše obľúbené kombinácie, ktoré vás nikdy nesklamú a zároveň sa budete cítiť pohodlne.

Najprv si ale poďme dať základné DO’s and DON’Ts, ktoré vám pomôžu pri výbere správneho modelu.

DO’s:

  • materiál by mal byť vysoko kvalitný – najlepšie100% bavlna
  • kľúčom je správny strih a veľkosť – dbajte na to, aby košeľa umožňovala pohyb, bola pohodlná, no zároveň krásne zvýraznila vašu postavu
  • čím jednoduchšie, tým lepšie – vyhnite sa prílišnému zdobeniu, rôznym detailom, volánikom, výšivkám a zvoľte radšej obyčajnú, ktorá je všestrannejšia a ľahšie sa kombinuje

DON’Ts:

  • vyhnite sa syntetickým látkam
  • držte sa ďalej od veľkých golierov: budete vyzerať príliš formálne a strnulo
  • stop pokrčenému oblečeniu – perfektne vyžehlená košeľa je nevyhnutnosťou pre ”chic” vzhľad

Monochromatický look

Hoci jarné obdobie predstavuje rôzne farebné odtiene, ktorým aspoň na chvíľu podľahneme, béžovým monochromaticmým outfitom nikdy nešľapnete vedľa. Béžové či biele široké nohavice sú skvelou voľbou. Pás zvýraznite tenkým čiernym opaskom a ako základný kúsok sa vám hodí práve biele tričko či tielko. Dbajte teda na to, aby ste neutrálne tóny mali vždy po ruke. Ak sa predsa rozhodnete pre kúsok farby, neváhajte zvoliť pastelové farby, ktoré sú, ako inak, veľmi trendové.

tipy-ako-nosit-bielu-koselu-v-jari
tipy-ako-nosit-bielu-koselu-v-jari

Denim on denim

Vyzerať ležérne v kombinácii s oversize bielou košeľou a roztrhanými džínami sa dá. Zastrčená do džínov vytvorí nenútený, jednoduchý vzhľad, ktorý je ideálny na každodenné nosenie. Nemusíte pri tom siahať len po rifliach. Prehliadkové móla a fashion instagramy túto sezónnu ovládla midi riflová sukňa. Pridaním riflovej bundy na vrch a bielych tenisiek sa budete cítiť nielen pohodlne, ale aj neprehliadnuteľne. No pozor, pridať môžete aj podpätky, ktoré dodajú celému looku ten pravý šmrnc.

tipy-ako-nosit-bielu-koselu-v-jari
tipy-ako-nosit-bielu-koselu-v-jari

Vrstvenie

Kombinácia bielej košele ako kúsku na vrstvenie predstavuje ďalší spôsobom, ako si na jar vytvoriť svoj osobitý štýl. Niekedy sú tie najjednoduchšie outfity najlepšie. Ak skombinujete  aj iné stálice jarného kapsulového šatníka, získate dokonalú súhru a skvelý základ, z ktorého môžete vybudovať nadčasový vzhľad. To je prípad, keď skombinujete bielu košeľu s trench coatom,  vlneným sakom, prešívanou či maxi koženou bundou ako finálnou vrstvou. Výborne pôsobí len tak prehodená aj na šatách či sukni. Na párty alebo akúkoľvek inú neformálnu udalosť si môžete košeľu obliecť pod šaty na ramienkach.

Voľba, ktorá sa môže zdať veľmi jednoduchá a bez kreativity, no namiesto toho predstavuje dokonalé prázdne plátno, na ktoré môžete pridať prvky, ktoré odrážajú váš vlastný charakter. Zvoľte farebné topánky, nadčasovú kabelku a šiltovku či klobúk.

tipy-ako-nosit-bielu-koselu-v-jari
tipy-ako-nosit-bielu-koselu-v-jari

Športovo = štýlovo

Biela košeľa + cyklo šortky alebo obľúbené Savoi legíny = dokonalý uvoľnený look jarných dní. Tento štýl patrí medzi najväčšie fashion trháky už niekoľkú sezónu v poradí. Možno vás hneď napadne čierna farba, no čo tak siahnuť po farebnejších variáciách?

Kostým náš každodenný

Nadrozmerné sako, či dokonca kostým pánskeho rovného strihu vyzerá s bielou košeľou skvele! Obzvlášť vtedy, keď pod košeľu pridáte základný rolák, ktorý pozdvihne váš outfit na office bohyňu. Dámske nohavicové a šortkové kostýmy sa dajú kombinovať s rolákmi akejkoľvek farby od krémovej po čiernu, takže je len na vás, ktorú zvolíte. Čo sa týka kostýmu, choďte do béžovej klasiky či zemitých tónov.

tipy-ako-nosit-bielu-koselu-v-jari
tipy-ako-nosit-bielu-koselu-v-jari
Autor článku
Annamária Bilasová