Chladné počasie ON, chladné počasie OFF! Posledné dni či týždne sú doslova nevyspytateľné. Jeden deň nás hrejú už skoro jarné lúče, druhý deň sa nepohneme bez dáždnika. V krátkosti, asi už viaceré z nás kontrolujeme kalendár, kedy si budeme môcť odškrtnúť prvý jarný deň. Túžba po teple nás núti siahať po “letnejších” kúskoch, medzi ktoré rozhodne patria aj Samba tenisky.

„When it’s not interesting by shape, make it interesting by texture or color combinations.“ To platí nielen pre oblečenie, ale aj obuv. Samba Adidas tenisky sú toho dokonalým príkladom. Tento trend obletel takmer každý instagramový účet, ktorý sa aspoň trochu približuje fashion a vyzerá to tak, že sa nikde nechystá ani túto sezónu.

Prečo sú tak obľúbené?

Trend pohodlných topánok vyvolal v posledných rokoch neskutočný rozruch, čo znamená, že sa automaticky objavia na našom buying liste. Vysoko na zozname sú aj klasické tenisky Adidas Samba, ktoré boli vytvorené v roku 1949 najmä pre futbalistov. Odvtedy sa stali jedným z bestsellerov značky, a to aj vďaka svojej dostupnej cenovke. Na rozdiel od iných trendov od rôznych dizajnérov, sú tieto oveľa dostupnejšie a ich výroba nestojí štyri čísla. Samba tenisky, ktoré slúžili mnohým športovcom počas svojich prvých rokov pôsobenia na trhu, sú najviac spájané so 70. rokmi, keď sa tri ikonické pruhy stali emblémom futbalových terás. V 90. rokoch sa Samba, spolu s ďalším populárnym tvarom Adidas, Gazelle, stali symbolom popkultúry.

Samba tenisky ste, pravdepodobne, videli na mnohých Instagramových feedoch, pretože sú maximálne estranné, pohodlné a ľahko kombinovateľné. Obľúbili si ich influencerky, modelky, herečky … no proste každý!

Poďte sa inšpirovať nami!

Aj naše Hanny tenisky sú inšpirované touto populárnou značkou a ich kvalitné spracovanie je skutočné plus. Skladajú sa z viacerých materiálov, čo, ako sme načrtli v úvode, ich robí zaujímavými pre doplnenie rôznych outfitov. Ak stále váhate, či vo vašom šatníku majú miesto, poďme si ukázať pár outfitových inšpirácií, ktoré vás o nich presvedčia.

Emily Ratajkowski preferuje niekoľko športových štýlov a značiek ako je Nike a Reebok, no Samba sú rozhodne jej srdcovka. Kaia Gerber zas perfektne skombinuje svoje “francúzske  dievčenské ja” a Bella Hadid oživí vintage kúsky. Môžete si ich obliecť aj k nohaviciam a saku, aby ste outfitu dodali “štipľavý nádych”, zatiaľ čo modelka Hailey Bieber ich skôr uprednostní k džínsovým šortkám, a vytvorí tak super cool look.

No a pokiaľ ide o nás, bežných ľudí, svoje “Samby” môžete prihodiť ku akémukoľvek outfitu od základných kúskov až po najnovšie trendy sezóny. To zahŕňa nadčasové trenčkoty, denim, pletené maxi šaty, široké nohavice, (kašmírové) svetre, kožené bundy či mnoho ďalšieho. Jednoducho, každý šatník v tomto prechodnom období potrebuje pár lifestylových tenisiek, a tieto sú viac než vhodné … a navždy classic!

Ak sa vám náš dnešný článok páčil, nezabudnite navštíviť aj náš e-shop www.pinkmoon.sk, kde nájdete najnovšie módne kúsky. V kategórii BLOG zase radi poradíme, ako správne kombinovať jednotlivé kúsky a aké trendy vás čakajú v aktuálnej sezónne. Nájdete nás aj na Instagrame @pinkmoonfashion, kde nás môžete označovať vo vašich kreatívnych outfitoch.

Autor článku
Annamária Bilasová