Tak čo, aké predsavzatia ste si dali do nového roka? Je to klasika v podobe “schudnúť, začať chodiť do fitka, jesť zdravšie, tráviť menej času na mobile” alebo ste stiahali vyššie?

Jedným z našich módnych tipov je práve obmeniť to, čo nosíte do práce. V práci, zvyčajne, trávime viac času, ako doma, preto je dôležité, ako sa tam cítime. K tomu prispieva aj naše oblečenie. Správny biznis look dokáže toho spraviť naozaj veľa. Samozrejme, nie je to úplne o formálnom dress code, ak si to vyslovene praca nevyžaduje, no skôr o správnom kombinovaní biznis oblečenia s prvkami toho neformálneho.

Zaujímavý outfit sa dá vytvoriť aj bez toho, aby ste do oblečenia investovali tisíce, či kupovali si každý mesiac nové. Asi sa teraz pýtate, aké sú základné kúsky, ktoré by ste mali mať v šatníku. A možno už väčšinu z nich máte. Poďme sa na ne pozrieť.

Košeľa – stavte na rôznorodosť

Bezsezónna hviezda = košeľa. Ak sa plánujete pustiť do prepracovania šatníka, biela košeľa je pevným východiskovým bodom. Hľadajte ale mäkšie materiály, aby ste ju mohli skombinovať s nohavicami, sukňou či prehodiť len tak na elegantné tielko alebo tričko. Hoci biele košele budú navždy klasickým základom šatníka, prečo neskúsiť trendovú farbu v podobe pruhovanej modrej alebo baby pink? Navyše, asi si viete predstaviť, na koľko rôznych spôsobov je možné košeľu nosiť. Tým dokážete vytvoriť desiatky outfitov, ktoré vyzerajú trendy a chic!

Bledomodrá bavlnená košeľa Lady

Original price was: 24,90 €.Current price is: 18,90 €. s DPH

Nie je top ako top

Asi všetky sme si zažili, čo znamená mať nedostok topov. Alebo ak sa zrovna ten obľúbený nachádza v práčke. Preto je skvelé spraviť si “kapsulu” topov, ktoré viete kombinovať na niekoľko spôsobov. Klasické hladké tričká a topy, ktoré nikdy nevyjdu z módy a hodia sa ku všetkému.

V šatníku by ste, okrem iného, mali nájsť minimálne jeden pletený sveter. Dajte si záležať na kvalite, keďže správny sveter dokáže aj bežný outfit pozdvihnúť na úplne iný level. Nastylovaný s koženými nohavicami, voľnými elegantnými nohavicami či krátky kardigán prehodený na košeli. Možnosti je veľa!

Kúsok, ktorý si našu pozornosť získa aj v roku 2024, je maximálne univerzálna vesta. Počas studených dní zahreje a, navyše, krásne doplní napríklad bielu košeľu či sveter. Môžete ju nosiť hneď na niekoľko spôsobov, v rôznych farbách a strihoch. Dáte šancu tejto prechodnej vrstve?

(Ľahký) “tailoring”, ktorému môžete dôverovať

Kúsok, do ktorého sa rozhodne oplatí investovať? Dobre padnúci blazer dokáže vylepšiť aj ten najjednoduchší look. Nadrozmerné čierne sako by malo byť klasikou v každom šatníku, no nebojte sa ísť aj do farieb ako je hnedá, béžová, smotanová, kárované sako alebo spomínaná čierna klasika. Jeho priestranný tvar pôsobí oveľa modernejším dojmom. Výborne sa kombinujú práve ľahké zmesi prírodných materiálov. Ľanové saká zaznamenávajú čoraz väčšiu popularitu, no v zime siahnite jednoznačne po vlnenom.

S
M
L
XL

Bledohnedé tvídové sako Cecilie

Original price was: 53,90 €.Current price is: 39,90 €. s DPH
S
M
L

Čierne sako Dorin

Original price was: 29,50 €.Current price is: 19,90 €. s DPH

Nohavice kedykoľvek & kdekoľvek

Ak ste ešte nenašli perfektný pár nohavíc, našou prvou voľbou sú voľné, široké nohavice s vysokým pásom. Pokiaľ ide o pevný základ šatníka, existuje len málo vecí, ktoré sú univerzálnejšie a spoľahlivejšie ako čierne nohavice. Do práce odporúčame siahnuť aj po odtieňoch ako je béžová alebo sivá. Pýtate sa, čo nohaviciam dodá väčší šmrnc? Puky! Stačí, ak k nim skombinujete košeľu, sako alebo oversize vlnený sveter.

S
M
L

Hnedé nohavice Mymo

Original price was: 39,90 €.Current price is: 19,90 €. s DPH

Denim vhodný do kancelárie

Pri správnom štýle môže nádherný pár denimu spĺňať takmer všetky kancelárske pravidlá obliekania, či už bežné alebo firemné. Hľadajte možnosti s minimalistickým strihom alebo v sofistikovanejšom tmavom odtieni. Džínsy rovného strihu skvelo zapadnú k akejkoľvek obuvi a slim rifle sú ako stvorené pre elegantné vysoké kožené čižmy. Okrem toho, vítané sú biele džínsy ako základ letného šatníka. Nuž, v roku 2024 sa môžete tešiť na rôzne prevedenia denimu, a to aj na doma či ako imitácia koženej bundy.

Ak sa vám náš dnešný článok páčil, nezabudnite navštíviť aj náš e-shop www.pinkmoon.sk, kde nájdete najnovšie módne kúsky. V kategórii BLOG zase radi poradíme, ako správne kombinovať jednotlivé kúsky a aké trendy vás čakajú v aktuálnej sezónne. Nájdete nás aj na Instagrame @pinkmoonfashion, kde nás môžete označovať vo vašich kreatívnych outfitoch.

Autor článku
Annamária Bilasová