Šaty a tenisky, jarné kombo, s ktorým nešľapnete vedľa! A teraz prichádza na rad otázka, či ste tím “za”, alebo “proti”. Mňa to privádza nostalgicky pár rokov dozadu, no tento trend má rozhodne niečo do seba. Každá predsa máme dni, kedy sa nám nechce vymýšľať kombinácie outfitov, a tak to dva kúsky za nás hravo vyriešia. V krátkosti, kombinácia tenisiek a šiat predstavuje stávku na istotu a funguje do officu aj na predĺžený víkendový únik.

Hoci je počasie ešte stále viac-menej premenlivé, dá sa povedať, že už nastal ten správný čas prevetrať letnejšie šaty. Buďme úprimné, tieto prechodné teploty jari vyžadujú, predovšetkým, funkčnosť a zároveň štýl. No a teraz k tej teniskovej kombinácií. Veru, šaty a tenisky nikdy nesklamú … nech si každý myslí, čo chce. Aktuálne trendy sa nesú v štýle leopardích vzorov, baleríniek či mokasín, no nezabúda sa ani na tenisky. Vezmite si napríklad Kendall Jenner. Supermodelka sa drží svojho typického minimalistického štýlu tým, že spája vždy žiadané samby Adidas so šatami, ktoré perfektne obopínajú postavu. 

Základ = šaty

Možno sa pýtate, aký typ šiat kombinovať práve s teniskami. Do hry ich vstupuje naozaj veľa! Nie všetky šaty sú vhodné na kombináciu s teniskami, no tieto určite neignorujte: hodvábne slip dress, kvetinové, mušelínové, boho modely, džínové, pudrové, mini či midi. Je tiež dôležité zvážiť farbu a potlač šiat, ktorá zodpovedá vášmu výberu tenisiek. Najlepšie na tom aj tak je, že tieto kombinácie sú úžasne jednoduché! Veď to vie aj sama Kendal. Viete perfektne kombinovať nielen aktuálne trendy, ale aj nadčasové kúsky. Ak sa vám zdá kombinácia dvoch kúskov až príliš “obyčajná”, neváhajte outfit oživiť. Stavte na farebnejšie či extravagantnejšie tenisky, výraznejšiu kabelku či prehodenú elegantnú košeľu. A čo tak statement kúskom urobiť šaty? Videli ste náš dokonalý leopardí vzor? Inšpirujte sa!

Základ č.2 = tenisky

Asi ste si dobre vedomí bezkonkurenčnej estrannosti tenisiek – výborne sa kombinujú takmer so všetkým, od obnosených džínsov až po elegantné mini, sú skrátka spoľahlivou obuvou bez ohľadu na príležitosť. Športové tenisky sú skvelým doplnkom práve aj k šatám. Tenisky už dávno nie sú len obuvou na šport. Stali sa doslova symbolom (street) štýlu a vyjadrenia individuality. Na trhu nájdeme najrôznejšie farby, vzory a materiály, čo robí tenisky obľúbenou voľbou pre každého – od športového štýlu po ležérny, od klasického po extravagantný. Jednou z hlavných výhod tenisiek je ich pohodlie a komfort, a to, že sú vhodné skutočne pre každodenné aktivity. Kontrast medzi eleganciou šiat a pohodlím tenisiek vytvára na pohľad zaujímavý look. Vyberte si tenisky, ktoré zodpovedajú štýlu a farbe šiat. K letným šatám sú skvelou voľbou napríklad biele tenisky, k slávnostnejším šatám sa môžu hodiť čierne alebo farebné tenisky. Neváhajte staviť aj na eleganciu a ženskosť doplnkov. Je, avšak, lepšie dať prednosť jednoduchým a minimalistickým kúskom či šperkom. Súčasťou nech sú trendy slnečné okuliare alebo jemný opasok.

Biele ikonické tenisky na platforme Ambra

Original price was: 29,90 €.Current price is: 19,90 €. s DPH

Ak sa vám náš dnešný článok páčil, nezabudnite navštíviť aj náš e-shop www.pinkmoon.sk, kde nájdete najnovšie módne kúsky. V kategórii BLOG zase radi poradíme, ako správne kombinovať jednotlivé kúsky a aké trendy vás čakajú v aktuálnej sezónne. Nájdete nás aj na Instagrame @pinkmoonfashion, kde nás môžete označovať vo vašich kreatívnych outfitoch.

Autor článku
Annamária Bilasová