Máme tu nejaké budúce mamičky? Gratulujeme! Veríme, že tehotenstvo je jedno z najkrajších životných období, ktoré so sebou prináša množstvo spomienok a skúseností. Nakupovanie tehotenského oblečenia síce môže byť tak trochu mínovým poľom, no zároveň poskytuje skvelú príležitosť oživiť svoj šatník novými kúskami. So svojimi outfitmi môžete experimentovať, koľko len chcete! Zahalené alebo odhalené bruško, voľné šaty či košele. No veď uvidíte v dnešnom článku. Poďte si s nami spríjemniť toto čakanie a ukázať svetu, že budete tou najlepšou štýlovou mamou!

Na čo sa zamerať pri kúpe tehotenského oblečenia?

  1. Poriadny základ – zásobiť sa spoľahlivými kúskami, ako sú voľné pletené svetre, pohodlné čierne legíny a košele, je kľúčové. Stanú sa základom šatníka v neskorších štádiách tehotenstva, no prevedú vás aj prvými týždňami, keď sa vám z domu jednoducho nechce.
  1. Dbajte na materiály – pri kúpe tehotenského oblečenia je dôležité zvážiť nozaj dobrý materiál, pretože počas tehotenstva môže byť zvýšený pocit citlivosti pokožky. Mäkké tkaniny, ktoré pôsobia jemne a príjemne na pokožke, vás nesklamú.
  1. Vyberajte oblečenie, v ktorom sa budete cítiť „ako vy – v čase, keď sa vaše telo rýchlo mení a nemusíte sa úplne cítiť ako vaše “ja”, je dôležité zachovať si svoju identitu.
  1. Nakupujte kúsky, ktoré vám vydržia aj po tehotenstve – udržateľný výber oblečenia prinesie dlhodobý výsledok, z ktorého budete mať skutočnú radosť. Hoci špecifické tehotenské pyžamá či topy na dojčenie môžu byť nutnosťou, všeobecne platí, že chceme siahnúť po (praktickom) oblečení, ktoré využijeme aj po tehotentve.

Štýlovo v šatách

Šatysukne sú riešením na akúkoľvek príležitosť. Nohavice nás tlačia, ťahajú, cítime sa nepohodlne. Preto automaticky siahame po nadčasovom strihu voľných dlhých čias. Či vo svojom vysokom štádiu ešte “beháte” medzi prácou a domovom, alebo sa chystáte na spoločenskú udalosť, šaty sú riešením no.1. Tehuľky majú šťastie, že sa vôbec nemusia vzdať ani nadčasových kúskov ako je oversized sako, košeľam, sveter, ktoré vedia prehodiť aj na spomenuté šaty. Ak sa v počiatočnom štádiu snažíte svoje bruško ešte tak trochu skrývať, kúsok ako voľná košeľa je skvelým nápadom. V tomto prípade ju môžete  kombinovať s voľnými nohavicami, sakom či na vrch pridať trenchcoat, ktorý vás v chladnejšom jarnom či jesennom počasí pekne zahreje.

Chvíľu ešte pri šatách ostaneme. Ak chcete bruško zakryť, siahnite po voľných šatách, naopak, ak ho chcete svetu ukázať, zvoľte obtiahnuté. Dĺžka nech vás neobmedzuje! Siahnite po krátkych, dlhých, akýchkoľvek. V každom prípade ale dbajte na kvalitné materiály! V lete je (nielen) pre budúce mamičky najvhodnejší práve satén, ľahký a vzdušný materiál, ktorému sa poďakujete. Plisované či saténové sukne skombinované s voľným sakom sú ďalšou vďačnou alternatívou.

Hlavne pohodlne, doma aj na prechádzke

S rastúcim bruškom sa často mení celé telo – samozrejme tým najúžasnejším spôsobom. Úzke džínsy a vypasované kúsky sa rýchlo stanú minulosťou a hneď siahame po elastických legínach a oversized svetroch. Dokonalým stelesnením pohodlia je ale mikina. Môžete ju skombinovať v podobe teplákovej súpravy, zvoliť k nej cyklo šortly alebo, ak zrovna potrebujete vybehnúť do mesta, kľudne aj midi šaty. Ale všeobecne platí, čím voľnejšie, tým lepšie. Áno, je pravda, že ak ste tehotné, jediné, na čo myslíte, je pohodlie. To ale neznamená, že mäkký župan nemôžete vymeniť za niečo viac štýlové. Pletený komplet, voľné tepláky a mikina pozdvihnú vašu náladu o stupeň vyššie a budete sa cítiť skvelo! Chcete vybehnúť s bábätkom na prechádzku? Potlače, nápisy alebo aj čisté línie z vás urobia chic maminu.

Nohavíc sa vzdať nemusíte

Máme pre vás skvelú správu. A to, že ani v období tehotenstva sa nemusíte vzdať tak fantastického kúsku ako sú dobre padnúce džíny a nohavice. Stačí ísť do takých, ktoré majú elastický pás, a tak vás nebude nikde nič tlačiť. Ak však chcete byť štýlová, zvoľte napríklad zvonové, mom jeans alebo rovný strih. A teda, samozrejme, väčšie číslo.

S
M
L

Hnedé nohavice Mymo

Original price was: 39,90 €.Current price is: 19,90 €. s DPH

A čo po pôrode?

Všetky spomenuté kúsky vám dokonale spríjemnia čakanie na bábätko, no hlavne, viete ich krásne využiť a kombinovať aj dlho po pôrode. Tak si zabezpečíte naozaj nadčasové looky, ktoré využijete v bežné dni, no budú stále in. Častokrát stačí iba siahnuť po zopár čísel väčších kúskoch, ktoré poskytnú dostatočné pohodlie, a vy budete trendy aj po pôrode.

Ak sa vám náš dnešný článok páčil, nezabudnite navštíviť aj náš e-shop www.pinkmoon.sk, kde nájdete najnovšie módne kúsky. V kategórii BLOG zase radi poradíme, ako správne kombinovať jednotlivé kúsky a aké trendy vás čakajú v aktuálnej sezónne. Nájdete nás aj na Instagrame @pinkmoonfashion, kde nás môžete označovať vo vašich kreatívnych outfitoch.

Autor článku
Annamária Bilasová