Skóre východy a neskoré zápasy slnka, more, pláž, dlhé prechádzky, vlny, bosé nohy v piesku … pripomína vám to voľnosť? A taký by mal byť aj váš letný kapsulový šatník. Pomaly tu máme leto, a preto začíname vyťahovať ľahšie oblečenie. S letom sa zároveň spája mnoho prekrásnych chvíľ a zážitkov, tak prečo sa necítiť dobre aj vo vlastnom oblečení?

Ako vieme, v oblečení sa neodráža iba to, kým sme, ale aj aká je práve naša nálada či pocity. V poslednom období čoraz viac ale počúvame o kapsulovom šatníku. Čo to vlastne je? Kapsulový šatník je v podstate šatník, ktorý pozostáva z veľmi všestranných, univerzálnych, ľahko a rýchlo kombinovateľných kúskov. Na základe týchlo kľúčových “ingrediencií”, čo je v tomto prípade úplne zákaldné oblečenie, viete efektívne vyskladať niekoľko outfitov. Nezabudajte sa ale držať pravidla “menej je viac”.

Každú sezónu si tak vyskadáte svoju “kapsulu”, čo predsatvuje úplné jadro šatníka. Taktiež sa uistite, že kúsky vám čo najlepšie sedia, cítite sa v nich pohodlne a sama sebou, pretože verte či nie, budete ich nosiť naozaj často! Hlavne zabezpečíte to, že budete mať stále po ruke kúsok, ktorý vám jednak výborne sedí, a tiež sa hodí ku všetkému. No nie je už len to pre nás, ženy, výhra? Navyše, keďže sa nám blíži leto a my môžeme opäť ako-tak cestovať, zamerame sa na oblečenie, s ktorým sa zároveň, v prípade cestovania, veľmi ľahko zbalíte.

Ktoré kúsky to budú? Poďme si o nich hneď napísať!

Biele bavlnené tričko s krátkym rukávom

Jedno z tých vzácnych celoročných must-haves, ktoré je maximálne všestranné. Sme si isté, že vám nemusíme vysvetľovať, prečo je vo vašej letnej kapsule nevyhnutné…

Ľanová košeľa

Ľan = vzdušnosť, ľahkosť, uvoľnenosť = dokonalý materiál na leto. Biela ľanová klasika nesmie chýbať v žiadnom šatníku. Môže to byť práve v podobe košele s dlhým či krátkym rukávom, alebo dokonca košeľových šiat, ktoré sú ďalším základným kúskom. Takže ak chcete pôsobiť sexi, rozhodne zvoľte košeľu v bielej či dokonca béžovej farbe.Navyše, niekedy sa vďaka ľanovému kúsku môžete cítiť ako na dovolenke. V kombinácii s džínsovými šortkami bude pôsobiť veľmi elegantne aj v ležérnom outfite, no rovnako pôsobí uvoľnene aj s dlhými elegantnými nohavicami.

Tank top (tielko)

Ideálne, keď je vonku naozaj teplo a nechcete príliš premýšľať o tom, čo si obliecť. Klasické tielko v bielej, pieskovej či iných svetlých odtieňoch, je naozaj rýchla pomoc. Navyše, kedy nosiť bielu, ak nie v lete? Nebojte sa jej, práve naopak, kombinujte bielu s bielou. Biele a piesočnaté odtiene vládnu letu aj prirodzenému vzhľadu. Tielko alebo štýlové tričko bez rukávov, prípadne off-shoulder top výborne ladí s voľnými / širokými nohavicami, zvonovými džínami, bermudami či midi sukňou.

Midi / maxi šaty

Aj vy zbožňujete splývavé midi alebo maxi šaty, ktoré snáď nikdy nevýjdu z módy? Či už ste v meste a vybavujete pracovné povinnosti, prechádzate sa v parku alebo vybehnete večer na drink, tie sú vždy trefa do čierneho. Navyše, ľahko sa skombinujú s bielymi teniskami, sandálmi či podpätkami. Počas chladnejších dní si môžete cez ne prehodiť ľahkú bundu, úplet alebo rozopnutú košeľu. Ak sa lepšie cítite v midi sukni, smelo do toho! Už len slnečné okuliare a môžete vyraziť.

Denimové kraťasy

Mimoriadne lichotivý je strih s vysokým pásom, no dbajte na správnu dĺžku, ktorá poskytne správne množstvo pokrytia. Sú zároveň univerzálne a praktické aj pre mamičky. Čo sa týka kombinácií, doladíte k nim takmer čokoľvek – či už je to biele tričko, košeľa, tielko alebo ľanové sako na chladnejšie noci. Zvoliť môžete aj elegantnejšie kraťasy do práce (ak vám to dovoľuje) napríklad v čiernej alebo béžovej farbe. Vítaný je, ako inak, ľan či bavlna, čo bude pôsobiť vzdušne.
Autor článku
Annamária Bilasová