Vitajte!

Pojem “elevated sportswear” ste už v spojení s tohtoročnými trendami už, pravdepodobne, počuli. O čo teda ide? Predovšetkým sú to prepracované strihy v spojení s príjemnými materiálmi, ktoré dodávajú pocit druhej kože. Éra Covidu nás prinútila uprednostniť pohodlnosť, keďže domov sa zrazu stal miestom, kde sme robili všetko – pracovali, učili, cvičili, varili, “prechádzali sa” (doslova) a trávili čas hraním spoločenských hier. Pri konferenčnom hovore alebo Zoom calle zrazu bolo možné mať oblečené legíny či tepláky.

Mnoho z týchto zvykov sme si preniesli aj do bežného života a športové oblečenie sa stalo našou každodennou súčasťou – všade, kde sa pohneme. Idete na poštu alebo do potravín? Legíny! Dovoľuje vám to práca? Prečo sa necítiť viac pohodlne?

Pravdou však je, že existuje niekoľko stylingových trikov, ktoré okamžite dodajú “šmrcn” aj teplákom, mikine a teniskám, a outfit tak bude vyzerať viac upravene. Športové oblečenie sa z jedného dňa na druhý stalo základom šatníka, do ktorého sa oplatí investovať. Navyše, aj osobnosti ako Kendall Jenner a Hailey Bieber ukazujú, že športovanie môže byť oveľa viac než len nejaká súprava do fitka.

Ako teda športové oblečenie kombinovať?

Legíny a koža

Poďme od úplného základu. Na to, aby ste sa v legínach a športovom oblečení cítili skutočne dobre a samé sebou, nevyhnutnosťou je perfektné spodné prádlo. Našli ste také? Kvalitné kúsky ponúkame práve aj u nás v Pinkmoon. Dobre, spodné prádlo, ktoré nebude robiť problém ani pri legínach, máme. Rozhodli ste sa pre pohodlnú a veľmi ležérnu súpravu do fitka, no ak ju postavíte do kontrastu s nasledovnými kúskami, váš look bude okamžite pôsobiť luxusnejšie. Ktoré to sú? Kožená bunda (dbajte na dobrý strih, napríklad oversize), elegantné biele tenisky a krásna kožená taška cez rameno.

Sako a tepláky

V dňoch, keď jednoducho nemôžete čeliť odchodu z domu v ničom inom ako v teplákoch (alebo legínach), má nadčasové sako schopnosť vylepšiť celú situáciu. Tento kúsok je dostatočne chytrý zvládnuť rande, kávu s kamoškou, pracovné stretnutia či rodičovské v škole. Pár snehovo-bielych tenisiek na nohy a môžete vyraziť!

Športový top + nohavice

Športové oblečenie skloňované v 70-tych rokoch ponúka veľmi elegantný prístup k obliekaniu. To sa týka najmä retro teplákovej bundy, ktorá vyzerá vždy perfektne oblečená napríklad s džínsami a bielymi teniskami (a to bez akejkoľvek námahy). Ak sa ale zrovna v daný deň necítite úplne na to, že chcete pôsobiť športovo, no stále si ponechať pohodlie, stavte iba na športový top, ku ktorému si oblečte viac elegantné široké nohavice. Na vrch hoďte sako alebo koženú bundu. Upozornenie: dobre padnúca bombera a slnečné okuliare sa v tomto prípade stanú vašimi najlepšími priateľmi.

Ak sa vám náš dnešný článok páčil, nezabudnite navštíviť aj náš e-shop www.pinkmoon.sk, kde nájdete najnovšie módne kúsky. V kategórii BLOG zase radi poradíme, ako správne kombinovať jednotlivé kúsky a aké trendy vás čakajú v aktuálnej sezónne. Nájdete nás aj na Instagrame @pinkmoonfashion, kde nás môžete označovať vo vašich kreatívnych outfitoch.

Autor článku
Annamária Bilasová