Denim nikdy nebude OUT! Mať v šatníku dobrý pár džínsov, v ktorých sa budete cítiť ako bohyňa, je absolútny základ. Jednoducho všetci denim milujeme. Je to najviac využívaný a praktický materiál, ktorý nikdy nesklame.

Túto sezónnu sa ale hranice denimu niekoľkonásobne rozširujú. Modelky a celebrity sú od hlavy po päty v denime – a to doslova. Denimový trend ale nie je žiadnym prekvapením vzhľadom na nedávny nárast neformálneho obliekania, kde žiaria práve každodenné nevyhnutnosti šatníka. Nebudeme klamať, aj nás tento “trend” zaujal, a tak sme sa rozhodli ponúknuť vám zopár tipov, ako ho povýšiť na úplne iný level, no zároveň udržať svoj chic vibe.

Rifle, rifle a ešte raz rifle

S dobrými džínsami vám už nikdy nepríde na um myšlienka “nemám si čo obliecť”. Veľmi dobrou a univerzálnou radou je hľadať rifle, ktoré majú vyšší sed či pás. Tie zväčša sedia každej postave. Širšie džínsy volí veľa z nás práve kvôli komfortu, môžete ich pokojne nosiť počas celého roka a, navyše, sú vhodné pre každý typ postavy. Ak máte nižšiu postavu, dobrým kúskom sú boyfriend džínsy. Či už sa rozhodnete pre užšie strihy, alebo tie široké a až po zem, rozhodnutie je len a len na vás. Rovné rifle. Ideálne pre ženy so štíhlymi nohami.

Akékoľvek džínsy sa ľahko kombinujú s oversize košeľami, čo z nich robí ideálne napríklad do práce. Taktiež sa ale skvelo dopĺňajú so svetrami, kardigánmi a veľkými mikinami. Pokojne však siahnite aj po tričkách, body či blúzkach.

Denim on denim

… alebo double denim. Asi najväčší hit tejto sezónny. Pre niekoho to môže byť už príliš, no so správne zvolenými kúskami sa nemusíte ničoho obávať. Platí tu ale jedno pravidlo. Dbajte na to, aby ste vo svojom looku zvolili rôzne odtiene denimu. Napríklad tmavšie džíny a svetlejšiu košeľu. Kombinácia modrých odtieňov je jednou z najmenej bežných, no absolútne sa nemáte čoho obávať. Nemusíte sa báť ani úplne inej farby, ako je čierna, biela a béžová riflovina. Určite to nie je zlá kombinácia. Čo si o tom myslíte?

Modrá bavlnená rifľová košeľa Mia

Original price was: 44,90 €.Current price is: 24,90 €. s DPH

Riflová sukňa

Riflové sukne sú s nami už od nepamäti. Tejto jari ale vládnu midi dĺžky. Možno si poviete, že si riflovú sukňu nebudete môcť dovoliť, no to nie je pravda! Hodia sa každému. Zvoľte len dobrý strih a budete sa cítiť ako v bavlnke. Sebavedomo. Ak chcete očariť a upútať pozornosť, stavte na jemný rozparok či pás zvýraznite tenkým jednofarebným opaskom. Takže ak si chcete dať túto jar oddych od riflí, namiesto toho vyskúšate džínsovú midi sukňu. V spojení s džínsovou bundou sa váš štýl posunie na inú úroveň.

Skombinovať ju môžete aj s nestarnúcou bielou košeľou, kľudne aj ľanovou, a počas chladnejších dní s tenkým svetríkom alebo sakom. Na rifľovine je perfektné to, že sa sa k nej hodia aj mnohé iné farby, a teda rozhodne choďte do farieb ako je zelená, žltá, fuschiová či pastelové farby. Kvetované blúzky, batikované či rôzne asymetrické vzory, … achh, možností je toľko!

Riflová bunda

Trend, ktorý sa tak skoro nevytratí a kúsok, ktorý môžete nosiť aj počas chladnejších dní. Kombinácie so vzorovanými kúskami ako je napríklad pásikované tričko, rôzne asymetrické vzory … Tieto kúsky bez problémov vynosíte nielen k bunde, ale aj rifliam (áno, opäť double denim) či iným nohaviciam. Džínsová bunda je obľúbená nielen medzi street style štýlom, no takisto celebritami. Nadrozmerná silueta či zaujímavé zdobenie fungujú rovnako dobre, ako aj klasická voľba. Jednoducho, v každom prípade dosiahnete tzv. “effortless look”.

Riflové šaty

Na tohtoročných prehliadkových mólach očaril výberom denimu Balmain, Bottega Venta či ďalšie známe značky. Reč je o trochu odvážnejšom kúsku, čím sú riflové šaty. No a keďže džínsovina je naozaj adeprítomná, mali by ste sa cítiť maximálne slobodne a samé sebou. Riflové šaty výborne pôsobia, ak pod ne zvolíte bavlnenú bielu košeľu a biele tenisky, no kľudne stavte na ne ako na “statement piece” a nechajte vyniknúť.

Prehodenie saka je spoľahlivý spôsob, ako pridať vrstvu sofistikovanosti. Pre pravý opak zvoľte štýlovú bomberu, kľudne vo výraznej metalickej farbe. Svoj comeback zažívajú aj opasky, takže ani s týmto doplnok nešľapnete vedľa (kľudne ho zlaďte s obľúbenými šperkami). Samozrejme, ani v tomto prípade nezabúdame na double denim, a teda rifľovú bundu, ktorá bude pôsobiť famózne!

Ak sa vám náš dnešný článok páčil, nezabudnite navštíviť aj náš e-shop www.pinkmoon.sk, kde nájdete najnovšie módne kúsky. V kategórii BLOG zase radi poradíme, ako správne kombinovať jednotlivé kúsky a aké trendy vás čakajú v aktuálnej sezónne. Nájdete nás aj na Instagrame @pinkmoonfashion, kde nás môžete označovať vo vašich kreatívnych outfitoch.

Autor článku
Annamária Bilasová