Počasie sa túto zimu dalo celkom zvládnuť, čo vravíte? Hoci ešte nie je jej koniec, módne móla sa už dávno preplnili novými jarnými a letnými trendami. My sme si pre vás zopár kľúčových vybrali a zhrnuli v dnešnom článku. Pýtate sa, ktoré to sú? Poďme sa na ne spoločne pozrieť, keďže aj vy budete čoskoro ich súčasťou.

Trendy sú, ako inak, vystavané pre odvážnejšie i kontroverznejšie typy, teda presne pre vás, naše zákazníčky. Milujeme rôznorodosť, a preto veríme, že si každá nájde presne to, čo potrebuje.

Čo sa týka všeobecného ponímania tohtoročných trendov, dizajnéri hrali na istotu. Paleta farieb bola viac-menej tlmená, čiernou a bielou farbou prekryli svetlé farby, ktoré sa zvyčajne pri letných kolekciách dostávajú do popredia. Červená farba, ako vieme už aj z predchádzajúcich článkov, bola jedným z mála výrazných tónov, ktorým sa podarilo úspešne preniknúť.

Hlavnou témou je, predovšetkým, postpandemická éra a “body positivity”. Zákazníci sú vo svojom nákupnom správaní čoraz viac opatrní a vyhľadávajú minimalizmus. Do popredia sa čoraz viac dostáva téma mentálneho zdravia, individualizmu, vnútornej krásy, akceptovania seba samého … Nuž, značky majú ale stále čo robiť.

Kvetinové vzory

Cítite vôňu ruží? Čerstvé, v odtieňoch jemnej ružovej či, naopak, krvavej červenej, s dlhými pichľavými stonkami … Napriek prevládajúcemu minimalizmu módne dómy stavili na výraznejšie kvetinové vzory a do svojich kolekcií pritiahli retro vibe. Nájdeme ich predovšetkým u dizajnérov ako je Rei Kawakub, Balmain, Alexander McQueen, a to na večerných šatách, korzetoch či tylových kúskoch.

S
M
L

Bežovy-biely prechodný kabát Dorry

Original price was: 39,90 €.Current price is: 27,90 €. s DPH

Extra vysoký pas

Ak by sme chceli definovať jednú siluetu, ktorá nás povedie letom, je to jednoznačne ultra vysoký pás. A my sa nemôžeme na nič sťažovať. Niektoré nohavice či šortky nájdete v spojení s korzetom, ktorý dodáva extra podporu.

Biele odtiene

Poviete bielej svoje áno? Svetlé odtiene značia jasný presun od pastelových farieb (ktoré sme tu mali už aj tak dosť dlho) ku jednoduchším farbám. Čipka, výšivky, háčkované vzory, transparentné materiály … to všetko znázorňuje čistotu a krásu najnovších kolekcií.

S
M
L

Biely prechodný kabát Laddia

Original price was: 44,90 €.Current price is: 29,90 €. s DPH

Transparentné sukne

Po niekoľkých sezónach priesvitných šiat a detailov inšpirovaných spodnou bielizňou sa priesvitná sukňa dostáva do centra pozornosti – na deň aj noc. Priehľadné sukne môžete dokonale kombinovať so svetrami, bomberou (ktorá, mimochodom, valcuje iné trendy) či hrubým opaskom, ako to urobil Louis Vuitton.

Metalické materiály

Zdá sa, že flitre a metalické úpravy nás neopúšťajú ani tentokrát. Napriek tomu, že sa tento trend môže zdať z tých výraznejších, správny výber materiálu a kúsku dodá vášmu outfitu jarnú ľahkosť.

Tak? Ktorý trend sa najviac páči vám?

Ak sa vám náš dnešný článok páčil, nezabudnite navštíviť aj náš e-shop www.pinkmoon.sk, kde nájdete najnovšie módne kúsky. V kategórii BLOG zase radi poradíme, ako správne kombinovať jednotlivé kúsky a aké trendy vás čakajú v aktuálnej sezónne. Nájdete nás aj na Instagrame @pinkmoonfashion, kde nás môžete označovať vo vašich kreatívnych outfitoch.

Autor článku
Annamária Bilasová