Aj vy ste už “presýtené” z nosenia stále toho istého outfitu do práce? Úplne chápeme. Každý, kto pracuje v kancelárii, vie, že vymyslieť iný outfit na každý deň v týždni je celkom výzva. A keďže v práci často trávime väčšinu času, chceme sa cítiť pohodlne, no zároveň vkusne.

Ktorý pracujúci človek má čas deň čo deň prehrabávať celý svoj šatník a hľadať vhodné pracovné oblečenie? Presne preto vám ponúkame zopár tipov a outfitových inšpirácií, vďaka ktorým si môžete svoje outfity doslova naplánovať … a nestresovať. Zároveň, pracovný týždeň býva plný aj rôznych termínov, stretnutí, zhonu či dokončovania projektov. Uprostred všetkého tohto zhonu je ideálne mať na sebe niečo, v čom sa budete cítiť sebaisto.

Dnešnú dávku inšpirácie viete ale využiť kdekoľvek, tak sa poďme do toho rovno vrhnúť.

Oversized blazer

Veľký blejzer a klasická biela košeľa alebo tričko sú jednoduché a sofistikované klasiky, s ktorými sa bude pracovať hneď jednoduchšie. Pridaním efektného saka sa z neformálnych džínsov a trička okamžite stane nadčasový pracovný outfit. Nebojte sa zvoliť odvážne vzory, farby či dokonca opasok, ktorý s oversized blazerom ide ruka v ruke. Takto svoj šatník okoreníte a zabezpečíte si kúsky, vďaka ktorým môžete po práci vyraziť rovno na drink. Dobre padnúci a kvalitný blazer má skutočnú silu premeniť aj ten najjednoduchší outfit. Oversize košele môžu byť takisto skvelým základom pracovného šatníka. Môžete si ich obliecť k rovným džínsom či voľným nohavicam.

A čo tak namiesto saka zvoliť vestu? Nebojte neobvyklých kombinácií a dĺžok. Koža alebo napríklad vlna. To všetko si môžete dovoliť.

Tipy na sako a košeľu

Trench coat / kabát

V béžovom, čiernom alebo neutrálnom prevedení … zaručujeme vám, že akýkoľvek pracovný look s trench coatom si zamilujete. Trench coat je absolútna must-have klasika každej ženy, obzvlášť v tomto jesennom období. Nebojte sa tento kúsok oživiť farebnejšími nápadmi alebo zvoľte jednoduché kombinácie, ktoré sú jemné, no zároveň dostatočne výrazné na to, aby ste vo svojej práci zaujali. Ako sme už vyššie spomenuli, jednoduché (čierne) džínsy košeľa sú super nápad pre dotvorenie pracovného outfitu. Košeľu zastrčte do nohavíc a outfit doplňte klasickými lodičkami, aby ste vykúzlili vzhľad, ktorý obstojí v skúške času a bez problémov vás prevedie pracovným týždňom. A čo tak trench coatom doplniť výraznejšie vzorované šaty či sukňu?

Tipy na kabát a trench coat

S
M
L

Béžový oversize krátky trenčkot Harvey

Original price was: 51,90 €.Current price is: 29,90 €. s DPH

Rovné (voľné) nohavice

Ak je niečo, na čo sa túto sezónu tešíme, je to návrat širokých nohavíc. Okamžite vylepšia akýkoľvek pracovný outfit! Dokonca aj v základných odtieňoch, ako je béžová, čierna a biela, sa dokážu premeniť na “staple” kúsok. Tento tip nohavíc sa výborne kombinuje so štruktúrovaným sakom, aby ste vytvorili krásnu siluetu, rolákom, mikinou bez kapucne či svetrom. V rôznych farbách a strihoch sa dajú kombinovať takmer so všetkým. Ak by vás tento typ nohavíc predsa len prestal baviť, zvoľte bermudy doplnené vysokými čižmami alebo mokasínami.

Tipy na nohavice

S
M
L

Tmavohnedé nohavice Mymo

Original price was: 39,90 €.Current price is: 19,90 €. s DPH
S
M
L

Hnedé nohavice Mymo

Original price was: 39,90 €.Current price is: 19,90 €. s DPH

Midi šaty

Ak by sme chceli zaviesť vzorec, ktorý by vám poslúžil ako pomocník pre dokonalý výber oblečenia, bola by to kombinácia midi šiat a čižiem. Či už zvolíte voľné, obtiahnuté, balónové alebo pletené, vždy budete vyzerať trendy. Vďaka množstvu dostupných štýlov, potlačí a farieb vás nikdy neomrzí nosiť svoje obľúbené midi šaty s topánkami, ktoré vyvažujú pohodlie a štýl. Šaty, navyše, môžete doplniť prehodeným svetríkom, sakom, koženou bundou, a tak vyčarujete outfit, ktorý len tak na ulici neuvidíte.

Tipy na šaty a čižmy

S
M
L

Zelené šaty Sevilla

Original price was: 34,90 €.Current price is: 19,90 €. s DPH
S
M
L

Hnedé šaty Sevilla

Original price was: 34,90 €.Current price is: 19,90 €. s DPH
S
M
L

Čierne šaty Sevilla

Original price was: 34,90 €.Current price is: 19,90 €. s DPH

Vzorované pančušky

Ako netradičnejšie oživiť pracovný outfit? Predsa vzorovanými pančuškami, ktoré sú trendy aj teraz! V biznis prípade radíme zvoliť pančušky tmavšej farby s decentným vzorom. Nebojte sa ich ale kombinovať s rôznymi materiálmi a textúrami. Vďačnou kombináciou je kožená sukňa či šaty. Niektoré sexy prvky, ako sú napríklad pančušky, sa dajú veľmi úspešne prepašovať aj do pracovných outfitov, vďaka čomu sa budete cítiť sebavedomo a žensky.

Už žiadne ranné postávanie pred šatníkom a veta “Nemám si čo obliecť.” S týmito stylingovými tipmi sa stihnete nahodiť už za 5 minút. Veď predsa aj pri pracovných outfitooch stačí siahnuť po kvalitných kúskoch, dobrých farebných variantách a po pohodlných topánkach.

Ak sa vám náš dnešný článok páčil, nezabudnite navštíviť aj náš e-shop www.pinkmoon.sk, kde nájdete najnovšie módne kúsky. V kategórii BLOG zase radi poradíme, ako správne kombinovať jednotlivé kúsky a aké trendy vás čakajú v aktuálnej sezónne. Nájdete nás aj na Instagrame @pinkmoonfashion, kde nás môžete označovať vo vašich kreatívnych outfitoch.

Autor článku
Annamária Bilasová