Dúfame, že ste Nový rok odštartovali s radosťou, odhodlaním a nadšením pre nové, neobjavené veci. 🙂 A čo predsavzatia? Dali ste si nejaké? Jedným z nich môže byť opäť sa ponoriť do našich šatníkov, pretriediť nenosené a zadovážiť si niečo, čo dokonale podčiarkne a doplní našu osobnosť. Samozrejme, s rozumom.

Prehľad módnych noviniek na rok 2023 a oficiálne trendy z dielní svetoznámych módnych návrhárov sú už na svete! Pohodlne sa teda usaďte a nechajte sa inšpirovať. Na tohtoročných mólach sa totiž rozhodne kreativitou nešetrilo. Extravagancia, kontrasty farieb a dramatickej čiernej, lesk, výstrihy, rozparky či občasná nahota … je sa na čo tešiť!

Farba roka - fuchsiová

Aj vy to máte tak, že v jesenných a zimných mesiacoch siahate skôr po zemitých a neutrálnych farbách ako sú hnedá, čierna, šedá, prípadne bordová? Tento rok podobným odtieňom skrížil cestu vcelku silný hráč – fuchsiová farba. Výrazný odtieň ružovej ste si mohli všimnúť na prehliadkovom móle nie jedného dizajnéra. Pre mnohých to môže byť poriadny výstup z komfortnej zóny, no my túto farbu milujeme!

Tip na komplet s bermudami v tejto fare

Bermudy

Vrcholným kúskom budúceho leta budú bermudy. Pýtate sa, ako ich zladiť tak, aby ste zahviezdili a vyhli sa klasickým a nezaujímavým kombináciám? Čo tak siahnuť po ďalších trendoch, ktorými sú tvídové bundy, korzety, sieťované pančuchy či trblietavé členkové ponožky. Nebojte sa ani mašlí, potlačí, pastelových farieb, zamatu a rozparkov.

Tip na tvídový komplet a sieťované pančuchy

Transparentnosť

To nie je všetko. New Yorský Fashion Week nám dokonca odhalil viac, než by sme si mysleli, a to v podobe priehľadných šiat, pod ktoré môžete zvoliť rafinovanú spodnú bielizeň alebo nechať prevládať vrstvenie. A to dokonca vo formálnych kúskoch. Byť “nahý” na verejnosti však, pochopiteľne, nie je pre každého, a preto si pridajte na vrch dlhý sveter, priehľadný kúsok navrstvite cez pančuchy alebo džínsy. Možnosti sú nekonečné.

Tip na trblietavý prehoz a blúzku

S/M
M/L

Čipkovaná blúzka Emily – krémová

Original price was: 25,90 €.Current price is: 14,90 €. s DPH

Ach, koža

Koža, a hlavne kožené bundy, sú nosným prvkom už niekoľko desaťročí a táto nadchádzajúca sezóna nebude výnimkou. Ťažké (a farebné) kožené bundy, ale aj kožené sukne od mini po maxi. A čo tak kožený korzet so strapcami a iné prvky z 90. rokov? Hoci je koža tradične materiálom vhodným na jeseň a zimu, tentokrát je prítomná celoročne. Je to určite (ne)trend, do ktorého sa v roku 2023 oplatí investovať.

Tip na bundu a sukňu

Nech sa to leskne… A poriadne!

Bez ohľadu na to, či sa rozhodnete pre lesk od hlavy až po päty, alebo jeden pútavý prvok, ide o trend, ktorý tento rok nemožno ignorovať. Flitre, trblietky, lesklé pierka, retiazky so zirkónmi nájdete na topoch, korzetoch, topánkach, sukniach, šatách a taaak ďalej. Žeby návrat do 2000s?

Tip na šaty

Rúžové šaty s pierkami Glow

Original price was: 24,90 €.Current price is: 9,90 €. s DPH

Červené šaty s pierkami Glow

Original price was: 24,90 €.Current price is: 9,90 €. s DPH

Čierne šaty s pierkami Glow

Original price was: 24,90 €.Current price is: 9,90 €. s DPH

Nízky pás

Sofistikovanosť, voľnosť pohybu a elegancia. Nízky pás prenikol módnymi ulicami už minulú sezónu, no ako ukazujú najnovšie kolekcie, nechystá sa preniesť do úzadia. Nohavice s nízkym pásom v elegantnej aj casual verzii sa objavili hneď na niekoľkých mólach. No a ak rozmýšľate napríklad nad poriadnym kostýmom do práce, spodok zvoľte jednoznačne s nízkym pásom!

Nezabúdajte, že nemusíte vymeniť celý svoj šatník len kvôli tomu, aby ste šli ruka v ruke s momentálnymi módnymi trendami. Vyberte si iba pár takých, ktoré sa vám najviac páčia a ktoré aj dokážete zakomponovať do svojich bežných outfitov. Byť vedomým spotrebiteľom znamená byť veľmi dobre informovaný o trendoch a vyvíjajúcom sa šatníku, ktorý máme doma. 🙂

Ak sa vám náš dnešný článok páčil, nezabudnite navštíviť aj náš e-shop www.pinkmoon.sk, kde nájdete najnovšie módne kúsky. V kategórii BLOG zase radi poradíme, ako správne kombinovať jednotlivé kúsky a aké trendy vás čakajú v aktuálnej sezónne. Nájdete nás aj na Instagrame @pinkmoonfashion, kde nás môžete označovať vo vašich kreatívnych outfitoch.

Autor článku
Annamária Bilasová