Už ste niekedy videli niekoho v neuveriteľne elegantnom oblečení a pomysleli ste si: „Kiež by som si to mohla dovoliť?” Priznajme si to, všetci chceme vyzerať elegantne … a draho. Na to, aby sme na ľudí urobili (dobrý) prvý dojem, máme menej ako 27 sekúnd (v priemere len 7 sekúnd) a za tak krátku dobu nevyslovíme zrovna veľa zmysluplných slov. Vzhľad je teda v tomto prípade skutočne silný nástroj komunikácie.

Vyzerať luxusne a neminúť pri tom veľa peňazí sa môže zdať celkom protichodné. Ale nie je. “Quiet luxury”. To je presne to, čo predstavuje súčasný trend. Teda dúfame, že to nie je iba trend. Osvojením si niektorých návykov môžete prezentovať svoje najdrahšie vyzerajúce “ja” bez toho, aby ste zruinovali svoj účet. Poďme si rozobrať zopár tipov, vďaka ktorým budete vyzerať skvele a ktoré vám pomôžu cítiť sa čo najlepšie bez toho, aby na oblečení vysiela visačka s niekoľkými nulami.

Dobrý materiál je základ

Nechcete predsa, aby vás niekto videl v ošúchanom svetri alebo oškretých topánkach. Výber dobrého a spoľahlivého materiálu je základ. Draho vyzerajúci štýl dopĺňajú luxusné materiály, ktoré vás prevedú mnohými sezónami. Medzi naše obľúbené látky patrí napríklad vlna, kašmír, ľan, hodváb a bavlna. No, pozor, namiesto toho, aby ste kupovali kúsok, ktorý je zo 100% kašmíru (ako vieme, to by nás vyšlo draho), zamerajte sa na kúsky s kašmírom v kombinácií s inými materiálmi, ktoré sú cenovo dostupnejšie, ale stále majú draho vyzerajúci look.

Uistite sa, že vám oblečenie správne sedí

Pôsobiť luxusne znamená mať správne prispôsobený strih pre váš typ postavy. Džínsy sú toho skvelým príkladom. Existuje nekonečné množstvo strihov, veľkostí a štýlov, no základom je nájsť taký, ktorý najviac lichotí vášmu telu a proporciám. Pri nákupe sa snažte vyhnúť príliš oversize strihu či príliš obtiahnutému oblečeniu, prípadne skombinujte vypasovanejší kúsok (rifle s rovným strihom) ) s mierne oversized kúskom (hrubý sveter). Hoci môže byť lákavé kúpiť si najnovší trend, ak si namiesto toho kúpite strih, ktorý vám oveľa viac sedí a bude pôsobiť nadčasovo, budete vyzerať a cítiť sa ako kráľovná!

Investujte do menšieho počtu nadčasových kúskov

Módne stálice sú tými najcennejšími kúskami v šatníku. Sú to tie, ktoré sú základom každého skvelého outfitu. Kvalita pred kvantitou je kľúčom k tomu, ako vyzerať draho s nízkym rozpočtom, takže nevyťahujte kreditnú kartu, kým si nie ste isté, že daný kúsok doplní váš šatník.

Tip na nadčasové kúsky

S
M
L

Béžový oversize krátky trenčkot Harvey

Original price was: 51,90 €.Current price is: 29,90 €. s DPH

Čierne šaty s viazaním Juliet

Original price was: 34,90 €.Current price is: 24,90 €. s DPH
36
37
38
39
40
41

Béžové mokasíny Komer

Original price was: 29,90 €.Current price is: 19,90 €. s DPH

Stavte na monochromatický look

Možno bojujete so skladaním draho vyzerajúcich outfitov. Najjednoduchší spôsob, ako vyzerať luxusne, je kombinovať monochromatické kúsky. Z outfitu, ktorý je celý rovnakej alebo podobnej farby, okamžite vyžaruje elegancia a vab. Farbami, ktorými absolútne nič nepokazíte, sú čierna, biela, šedá, béžová, olivová zelená či hnedá. Presne všetky tie elegantné a chic outfity, nad ktorými sa rozplývame na Pintereste, sú poskladané z neutrálnych farieb. Okamžite pozdvihnú vzhľad, no navyše si vytvoríte estranný šatník. Neutrálny vzhľad tiež nikdy nevyjde z módy, takže si ho môžete zachovať aj v nadchádzajúcich rokoch. Ak ste ale odvážne, v lete siahnite po žiarivejších farbách ako je fuschiová či pastelové farby.

Tip na monochromatický outfit

Béžové dlhé háčkované šaty Marilla

Original price was: 31,90 €.Current price is: 22,90 €. s DPH

Minimalizmus v šperkoch

Vkusné vrstvené jemné náhrdelníky, elegantný náramok alebo pekný pár náušníc. Jeden alebo dva jednoduché šperky vyleštia váš outfit bez toho, aby vyzerali prehnane a lacno. Vyhnite sa výrazným a príliš farebným kúskom, skôr sa zdržte elegancie a minimalizmu. Menej je skutočne viac. Správny výber kabelky, slnečných okuliarov a topánok má tiež schopnosť pozdvihnúť outfit a vytvoriť “expensive look”. Štruktúrovaná kabelka neutrálnych tónov je nielen elegantná a chic, ale je tiež každodennou nevyhnutnosťou. Tento tvar a štýl sú neuveriteľne nadčasové a automaticky pozdvihnú každý outfit.

Tipy na šperky a kabelky

Žehlička je kamarát!

Buďme k sebe úprimné. Nič nevyzerá viac lacno ako pokrčená košeľa. Predtým, ako na seba hodíte “draho vyzerajúci kúsok”, uistite sa, že je vyžehlený! Jednoduchý spôsob ako vyzerať uhladenejšie … a drahšie.

O svoje oblečenie sa starajte

Pozorne si čítajte štítky na odevoch a správne sa o ne starajte, aby vám vydržali čo najdlhšie. Tým minimalizujete potrebu kupovať stále nové a nové oblečenie. Správna starostlivosť o vaše oblečenie zároveň a prispieva k rafinovanejšiemu vzhľadu.

No a čomu sa vyhnúť?

  1. Príliš obtiahnuté oblečenie
  2. Logá
  3. Prehnané vzory
  4. Trendy
  5. Prezdobený denim
  6. Príliš veľmi odhalená pokožka/telo
  7. Extrémne štýly

Ak sa vám náš dnešný článok páčil, nezabudnite navštíviť aj náš e-shop www.pinkmoon.sk, kde nájdete najnovšie módne kúsky. V kategórii BLOG zase radi poradíme, ako správne kombinovať jednotlivé kúsky a aké trendy vás čakajú v aktuálnej sezónne. Nájdete nás aj na Instagrame @pinkmoonfashion, kde nás môžete označovať vo vašich kreatívnych outfitoch.

Autor článku
Annamária Bilasová