(Nielen) Leto je plné krásnych spoločenských udalostí a chvíľ strávených so svojimi blízkymi a priateľmi. Svadby, oslavy, narodeniny, rozlúčky so slobodou … no, je toho skutočne veľa. Dni sú dlhšie a slnko nám dodáva neustály pocit energie. Pre nás, ženy, je to zároveň obdobie šiat, kedy sa chceme vyblázniť a vytiahnuť zo svojho šatníka to naj! Pripravili sme si pre vás tipy a inšpirácie, ktoré vám pomôžu pri výbere tých správnych šiat na tú správnu udalosť.

Ideálne spoločenské šaty na leto 

Kedy vyniknúť, keď nie v lete? Pestré či pastelové farby, najrôznejšie vzory, strihy, materiály, jemné flitre, zdobenia. Príťažlivosť a elegancia sú presne tým, čo chceme výberom šiat dosiahnuť. Perfektnou voľbou na leto je napríklad čipka, tyl či satén. Ak je to možné a príležitosť to dovoľuje, voľte radšej kratšie strihy a nechajte vyniknúť svoje nohy, čím neuniknete žiadnemu pohľadu. V prípade viac formálneho večierku, priliehavý strih na jedno rameno zabezpečí  dokonalú rafinovanosť spojenú s noblesou. A to aj počas horúcich letných dní.

S
M
L

Ružové šaty Mária

Original price was: 51,90 €.Current price is: 34,90 €. s DPH
S
M
L

Tmavozelené elegantné šaty Samanta

Original price was: 39,90 €.Current price is: 24,90 €. s DPH

Nestarnúca klasika – “Little black dress” (LBD)

Keď sa v nich Audrey Hepburn objavila vo filme Breakfast at Tiffany’s, ľudia ostali v nemom úžase. Jednoduché, sofistikované, nadčasové, univerzálne, vždy ikonické a vždy v kurze. Sú viac ako len šaty. Mali by byť povinnou výbavou všetkých žien. Reč je o malých čiernych šatách = LBD. V súčasnosti ich nájdeme v rôznych prevedeniach, dĺžkach a štýloch. Hodia sa na každú príležitosť, každému typu postavy, môžu byť elegantné, ležérne … jednoducho také, aké ich chcete mať. Či už k ním zvolíte podpätky, nízke sandále, alebo elegantné šperky, vždy budete pôsobiť chic.

S
M
L

Čierne elegantné šaty Dasty

Original price was: 34,90 €.Current price is: 19,90 €. s DPH

… pre moletky

Ak sa povie plus size, nemusí to hneď znamenať obmedzené možnosti, ako sa veľa žien môže nazdávať. Dôležité je poznať svoj štýl a typ postavy. Zároveň sa ale nebojte experimentovať či “nakuknúť” do niečoho nového. Ak disponujete plus size krivkami, vašej postave pristanú práve maxi či zavinovacie šaty. Okrem toho, že oba strihy sú veľmi pohodlné, sú vhodné na formálne aj menej formálne spoločenské udalosti. Maxi šaty poskytujú dobré krytie a zavinovacie vytvarujú krásnu siluetu v oblasti pásu. Čo sa týka materiálu, hľadajte skôr tie priedušné.

Viac o tom, čo si obliecť na svadbu ako hosť, nájdete tu.

Lesklé dlhé šaty Maurícius – čierne

Original price was: 31,90 €.Current price is: 14,90 €. s DPH

… pre družičky

Letná svadba vie byť pekný záhul a posledné, čo chcete, je, aby sa nevesta či jej družičky cítili po celý čas nepríjemne. Navyše, každá družička preferuje iný štýl, inú obuv, iné doplnky. Pri výbere šiat pre družičky vás asi ako prvé napadne “všetky musia mať rovnakú farbu”. Tieto časy sú už dávno preč. Zamerať sa môžete napríklad na rovnaké šaty, no iné farby. Pokiaľ ide o letnú svadbu, nič nepokazíte bledšími farebnými odtieňmi ako je béžová, zlatá či pastelové odtiene. Perfektne fungujú aj zemité farby. Neviete, aký štýl šiat by sa im páčil? Zadajte im jednoducho farebnú paletu a zvyšok nechajte na ne.

… pre tehotné

Pohodlný, sebavedomý a štýlový look v tehotenstve je základ. Najmä keď sa chystáte do spoločnosti a viete, že si nemôžete dovoliť cítiť sa nepríjemne. Ani na sekundu. To vám už napovedá, aby ste zabudli na obtiahnuté a príliš tesné šaty. Vaša meniaca sa postava túži najmä po voľných maxi a midi šatách. Poskytujú dostatok priestoru rastúcemu brušku a vytvárajú lichotivú siluetu. Ani v tomto prípade však nezabúdame na zavinovacie šaty, ktoré odporúčame všetkými desiatimi. Keďže sú ľahko nastaviteľné podľa typu postavy, nečudo, že sú tak obľúbené.

M
L

Ružové saténové šaty Chantalle

Original price was: 39,90 €.Current price is: 15,90 €. s DPH

Lesklé dlhé šaty Maurícius – neonovozelené

Original price was: 31,90 €.Current price is: 14,90 €. s DPH

Lesklé dlhé šaty Maurícius – béžové

Original price was: 31,90 €.Current price is: 14,90 €. s DPH

Ak sa vám náš dnešný článok páčil, nezabudnite navštíviť aj náš e-shop www.pinkmoon.sk, kde nájdete najnovšie módne kúsky. V kategórii BLOG zase radi poradíme, ako správne kombinovať jednotlivé kúsky a aké trendy vás čakajú v aktuálnej sezónne. Nájdete nás aj na Instagrame @pinkmoonfashion, kde nás môžete označovať vo vašich kreatívnych outfitoch.

Autor článku
Annamária Bilasová