Pri prechode na iné ročné obdobie sa vždy môžete spoľahnúť na solídny zoznam základných vecí, ktoré vám umožnia zostaviť dokonalý vzhľad. Vytvorenie jarného kapsulového šatníka však môže byť obzvlášť zložité. Určite nám dáte za pravdu, že počasie sa takmer neustále mení a hoci už nie je potrebný hrejivý zimný kabát, chlad stále pretrváva a my často nevieme, aké vrstvenie zvoliť.

Možno ale o kapsulovom šatníku počujete prvýkrát a zaujíma vás, čo to vlastne je a ako si ho vyskladať, odporúčame začať tu: “Letný kapsulový šatník”. Dočítate sa, aké kúsky patria do kapsulového šatníka a aké je jeho pointa v módnom svete. Navyše, môžete sa rovno inšpirovať letným kapsulovým šatníkom.

Pre tie, ktoré už vedia, ako to s “kapsulou” chodí, sme si pripravili jarnú edíciu, kde sme zámerne nezahrnuli tie úplne najzákladnejšie kúsky – teda nájdete tam aj tie – no stavili sme na “more elevated” štýl, ktorým, podľa nás, zaujmete nie jedno oko.

Prešívaná bunda

Prvým neprehliadnuteľným kúskom jari je prešívaná bunda. Tento model je maximálne praktický, keďže sa dá navrstviť pod oversized kabát, keď ešte stále pretrváva chladivá zima, alebo ju môžete nosiť samostatne oblečenú s výrazným alebo elegantným rolákom. V odvážnej čiernej, klasickej khaki alebo dokonca béžovej farbe bude považovaná rozhodne za stredobod vášho jarného kapsulového šatníka.

Riflová bunda

Nikdy sa nestane, aby riflové bundy (či celkovo denim) neboli v móde. Skôr sa každý rok osviežujú a tohtoročná obľúbená džínsová bunda je tak trochu oversize a mierne skrátená. estrannosť džínovej bundy je nekonečná, a to je to, čo z nej robí unikát. Najmä tento rok sa nebojte kombinovať denim s denimom. Snáď nebola jedna módna prehliadka, kde by sme túto kombináciu prehliadli.

Krátky trench coat

Tak dobre, je jasné, že trench coat do jarného kapsulového šatníka musíme zahrnúť. Poďme ale trošku ďalej od klasiky a pozrime sa jeho skrátenú verziu, ktorá obletela instagram a snáď všetky módne účty. Výborne vyzerá, ak pod neho zvolíte napríklad kašmírový rolák alebo na vrch prehodíte čierno-biely pruhovaný sveter. Tak ostanete v teple po celý deň.

S
M
L

Béžový oversize krátky trenčkot Harvey

Original price was: 51,90 €.Current price is: 29,90 €. s DPH

Kožená bunda trochu inak

Nič nie je také luxusné v jarnom kapsulovom šatníku ako jemný kúsok kože. Znie to ako paradox, no práve tento rok prevládajú rôzne alternatívy koženej bundy. Túto sezónu sa prikláňame k prispôsobenejším štýlom či už v podobe zaujímavého strihu či koženého saka. Ako alternatívu ku klasickej čiernej si môžete vybrať krémovú či béžovú.

Prúžky, prúžky, prúžky

Prúžky sú rozhodne neoddeliteľnou súčasťou kapsulového šatníka. Či už zvolíte klasické tričko, alebo sveter, vždy budete pôsobiť ako pravá Francúzska. A to je teda pekná lichôtka. Nič nie je viac “classy” a “timeless” ako čierno-biely pruhovaný sveter, obzvlášť na jar. Vyzerá perfektne k džínom, širokým nohaviciam alebo dokonca k šortkám skombinovaných s obľúbenými bielymi teniskami.

(Elegantné) legíny

Buď patríte do skupiny žien, ktoré legíny milujú a nikdy sa ich neplánujú vzdať, alebo nenávidia. U nás, v Pinkmoon, patríme do tej prvej, o čom svedčí aj obľúbená kolekcia Savoi. O čo ale ide? Základy sú proste základy. A  čo je dôležitejšie ako elegantné čierne legíny? To, že legíny sú viac-menej športová záležitosť, už vieme, no ich štýl sa posúva na oveľa elegantnejšiu úroveň. Noste ich na večeru, kombinujte s oversize sakom či trench coatom a ste ready.

Tenisky

Každá kolekcia základných doplnkov potrebuje svoje biele tenisky. Minimalistické, klasické, skvelé. Nosiť ich môžete absolútne s čímkoľvek, od širokých nohavíc a džínov, po neformálny víkendový outfit či šaty pre náznak elegancie. Inšpirovať sa môžete, navyše, teniskami na platforme, ktoré pravidelne nájdeme aj v kolekciách značky Céline.

Mokasíny

Robustné mokasíny sú pomaly na ústupe, no sú to práve uhladenejšie a jemnejšie štýly, ktoré túto sezónu dominujú na scéne obuvi. Skvelým tipom sú baletné mokasíny pre tých, ktorí jednoducho nemajú čas strácať čas … pred šatníkom.

Aj s malým počtom oblečenia ďaleko zájdete. Treba len staviť na kvalitné a nadčasové oblečenie, ktoré vás nikdy neomrzí. Dúfame, že ste si dnešný článok užili a ste rovnako naladené na prichádzajúce teplé dni, ako my. 🙂

Ak sa vám náš dnešný článok páčil, nezabudnite navštíviť aj náš e-shop www.pinkmoon.sk, kde nájdete najnovšie módne kúsky. V kategórii BLOG zase radi poradíme, ako správne kombinovať jednotlivé kúsky a aké trendy vás čakajú v aktuálnej sezónne. Nájdete nás aj na Instagrame @pinkmoonfashion, kde nás môžete označovať vo vašich kreatívnych outfitoch.

Autor článku
Annamária Bilasová